Kako do više trakica za djecu?

image

Zagrebačko dijabetičko društvo je kao članica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga uz podršku drugih udruga, struke i medija uspješno ostvarilo inicijativu da se osobama do 18 godina poveća godišnja količina trakica sa maksimalnih 2.000 na maksimalnih 2.500 trakica. Zahvaljujemo HZZO-u što je uvažio naše argumente i omogućio osjetljivoj skupini dodatna prava.

Upravno vijeće HZZO-a je 23.10.2015. u rekordno kratkom roku, potvrdilo odluku nadležnog povjerenstva o povećanju. Odluka stupa na snagu po objavi u Narodnim novinama, to se mora dogoditi najkasnije u roku od 3 mjeseca, a ovisi o broju zakona i odluka koje čekaju objavu. Mi mislimo da će se to dogoditi puno prije, ali ćemo svakako izvijestiti o tome.

Ono što obitelji djece s dijabetesom mogu već danas učiniti, je izvaditi uputnicu za pedijatra-specijalistu-endokrinologa i redovan pregled. Da bi ostvarili pravo na dodatne trakice, u povijesti bolesti specijalista treba navesti da trebate 2.500 trakica godišnje zbog „loše regulacije“ .

Nakon što spremite odgovarajuću „povijest bolesti“ u džep, strpite se do objave u Narodnim novinama, o čemu ćemo i mi izvijestiti. Ispišite tu objavu i čim vam istekne period od tri mjeseca od dizanja zadnje doznake, krenite svom obiteljskom liječniku (Liječnik Opće Medicine – LOM) po novu doznaku.

Vaš izabrani liječnik na doznaku slobodno može napisati 625 trakica! (4 x 625 trakica = 2.500 godišnje).

Ukoliko se izabrani liječnik opće medicine bude bunio – stavite mu odluku Upravnog vijeća HZZO-a na stol i ne dajte se van iz ambulante. Izabrani liječnici su pod velikim pritiskom kontrole iz HZZO-a, stoga moraju jako paziti na svaku izdanu uputnicu, doznaku ili recept. Zato pomognite svom doktoru, sebi i sljedećim dijabetičarima – donesite ispisanu odluku Upravnog vijeća HZZO-a objavljenu u Narodnim novinama. Mi ćemo vam ju osigurati.

Preuzeto sa: Zagrebačko dijabetičko društvo

Izlet u Šibenik
Obavijest za oboljele od dijabetesa do 18 godina