Najava predavanja ''Suočavanje s dijagnozom - tinejdžeri s dijabetesom (seksualnost, izlasci i eksperimentiranje)''

Najava predavanja ''Suočavanje s dijagnozom - tinejdžeri s dijabetesom (seksualnost, izlasci i eksperimentiranje)''

U organizaciji Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja – „Cukrići“ Zadar Grada Zadra, u srijedu, 14. prosinca 2022. godine, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, s početkom u 17:30 sati, održat će se predavanje na temu ''Suočavanje s dijagnozom - tinejdžeri s dijabetesom (seksualnost, izlasci i eksperimentiranje)''.

Predavanje će održati psihoterapeutkinja mr. sc. Polona Bencun – Gumzej, dr. med. spec. škol. med., liječnica, specijalistica školske i sveučilišne medicine te psihoterapeutkinja za djecu, obitelj i odrasle sa višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i obiteljima. Dr. med. Bencun – Gumzej bavi se i javnim radom te je dosad održala niz predavanja na temu roditeljstva, odrastanja i uloge škole u odrastanju djeteta. Stručna je suradnica u više škola i sudjeluje u nizu edukacija pomoćnika u nastavi i trajnim edukacijama profesora. Dugi niz godina surađuje s udrugama koje pružaju psihosocijalnu pomoć oboljelima (PTSP i kronične bolesti) u Zadru i Kninu.

Seksualnost je sastavni dio osobnog razvoja svakog čovjeka. Ona se razvija i mijenja tijekom djetinjstva ili adolescencije. Osjećati se sigurno i dobro „u svojoj koži“, sa svojom seksualnošću i seksualnim identitetom je esencijalno razvoju svakog djeteta i tinejdžera. Osim što će tinejdžeri eksperimentirati sa seksualnim ponašanjem u određenoj fazi, oni su također u fazi socijalnog i emocionalnog sazrijevanja. Većina će u toj fazi osjetiti potrebu za stvaranjem prvih romantičnih veza te će početi istraživati na koje načine i kako izraziti svoju privrženost i ljubav prema drugome.

Kako se suočiti i nositi sa izazovima koje nose tinejdžerske godine djeteta te povezano s tim i razvoj seksualnosti, potreba za izlascima i eksperimentiranjima mladih reći će Vam i u tome pomoći dr.med. Bencun – Gumzej na predavanju.

Predavanje je organizirano je u sklopu Projekta CUKAR 5.0, ukupne vrijednosti 467.320,80 HRK koji je sufinancirala EU iz ESF-a u ukupnom iznosu od 397.222,68 HRK u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Nositelj projekta je Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići - Zadar, a partneri su Grad Zadar i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar. Praćenje predavanja bit će omogućeno i putem FB stranice „Cukrići – Zadar“.

Podijelite članak