Ferrero roche kuglice

fereroFtrd

Sastojci:

  • 140g lješnjaka
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • 70g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 15g maslaca
  • Po potrebi 3 žličice kokosovog ulja

Priprema:

Lješnjake na tavi prepržiti dok im kožica ne počne pucati. Prebacite vrele lješnjake na krpu te ih u krpi trljajte jedan o drugi da bi se skinula kožica. Odvojite oko 20 cijelih lješnjaka. 100g oljuštenih lješnjaka stavite u blender (može i štapnim mikserom, ali ćete češće morati prekidati) i miksajte dok ne dobijete gustu glatku kremu (ovo traje oko 5-10 minuta ovisi kakav blender imate). Ako imate slabiji blender ili štapni mikser prelijte oko 3 žličice kokosovog ulja preko lješnjaka, lakše će se smiksati. Pripazite da mijenjate brzinu miksanja da vam se lješnjaci ne bi pregrijali, tada bi vam se masnoća odvojila i dobili biste ukusno ulje, ali to sad nije cilj.

U kremu od lješnjaka dodajte oko 30g čokolade otopljene u 2 žlice slatkog vrhnja. Također dodajte i zaslađivač po želji . Ovdje možete dodati i žličicu dvije ruma.

Pustite dobivenu kremu da se na sobnoj temperaturi zgusne. Za to vrijeme preostale lješnjake nožem isjeckajte na krupne komadiće. Ohlađenu kremu uzimajte žličicom, utisnite u kremu cijeli lješnjak te oblikujte glatku kuglicu. Kad napravite sve Ferrero roche kuglice obložite ih sjeckanim lješnjacima. Na kraju otopite 40g tamne čokolade u 15g maslaca i Ferrero roche kuglice umačite da se oblože čokoladom sa svih strana. Kuglice spremite u frižider do posluživanja.

Preuzeto sa: LCHFsvakidan.com

Kremasto čokoladna torta